Снимка ПиксабейВажно решение за въздушното пространство на България бе взето днес

...
Снимка ПиксабейВажно решение за въздушното пространство на България бе взето днес
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Самолети на трета страна от НАТО ще изпълняват презгранични операции за Air Policing

Снимка Пиксабей

Важно решение за въздушното пространство на България бе взето през днешния ден в Народното събрание. Депутатите позволиха самолети на трета страна членка на НАТО да извършват презгранични интервенции за.

Това съобщи

Това се случи откакто депутатите ратифицираха на първо и второ четене протокол за изменение на Споразумението сред държавното управление на България и държавното управление на Румъния за презгранични интервенции на Air Policing. Той е подписан на 18 март 2021 година в Русе.

С предложенията се цели регламентиране на опция за осъществяване на презгранични интервенции за Air Policing от самолети на " трета " страна - срана - членка на НАТО. Това ще касае случаите, в които те извършват задача по интензивен Air Policing на територията на България или Румъния.

От Българска социалистическа партия настояха министърът на защитата Красимир Каракачанов да показа предлагането, а от своя страна ръководителят на Народното събрание Ива Митева изясни, че в Министерство на защитата не си подвигат телефона.

Христо Гаджев от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили разяснява, че става въпрос за ратификация на към този момент действителен протокол. Според него няма спор, че има усложнена конюнктура в Черно море и сходно решение е вярно и належащо.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР